top of page

Koude komkommersoep met knoflookcroutons



Ingrediënten:

  • 1 grote komkommer

  • 1 groentebouillonblokje

  • 1 sjalotje

  • 2 knoflooktenen

  • 6 blaadjes verse munt

  • Paar chilipepertjes (naar smaak)

  • 1 potje Franzosi Paté di Aglio

  • zuurdesembrood (sneetjes)

Maak dit gerecht liefst een dag van te voren. Schil de komkommer deels (er mag zeker nog wat groen aanzitten), en hak deze in grove stukken. Schil het sjalotje en snijd fijn. Pel de knoflooktenen en snijd doormidden. Bak in een soeppan met wat olijfolie de komkommer met de sjalotjes en knoflook totdat het lekker begint te geuren. De ui en knoflook mogen niet bruin kleuren. Schenk er een liter water bij, voeg het bouillonblokje toe, en laat alles zachtjes koken totdat de komkommer, knoflook en het sjalotje zacht zijn. Voeg de muntblaadjes toe, en zet de blender in de pan. Pureer net zo lang totdat de soep zacht is en niet korrelig. Voeg de chilipepertjes naar smaak toe, en laat de soep afkoelen voordat je het een paar uur in de koelkast zet. Steek met een borrelglaasjes kleine croutons uit het brood, en bak deze kort aan in wat olijfolie totdat ze krokant zijn. Smeer ze in met de paté van knoflook. Serveer de soep ijskoud met twee croutons per persoon, en een klein takje munt.



Download hier het recept:





Comments


bottom of page