Ingrediënten:
3 stronkjes roodlof
Franzosi cipolle rosse al vino Rebo (ca. 10 eetlepels)
150 gram zachte geitenkaas (hoeft geen grijze te zijn zoals op de foto)
5 tl. pijnboompitjes
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Dit duurt maar een paar
seconden.
Snijd de kontjes van de stronkjes, en leg de 10 mooiste en grootste blaadjes apart. De rest
van de stronkjes kun je gebruiken voor een salade op een andere dag.Brokkel of snijd de
geitenkaas in kleine blokjes. Verdeel deze over de stronkjes roodlof. Prik met een vorkjes
vervolgens de zoete uienreepjes uit het potje van Franzosi en leg dit over de geitenkaas. Er
mag een beetje vocht meekomen. Bestrooi met de pijnboompitjes en serveer!
Je kunt dit recept natuurlijk ook met een kropje radicchio maken.
p.s. als je nog wat uitjes over hebt, dan zijn deze ook heel lekker in een komkommersalade met een Spaans pepertje. Dat smaakt heel lekker bij een Aziatische maaltijd.
Download hier het recept:
Comments